Ekonomia rozwoju: analiza teorii i praktyki rozwoju gospodarczego.
Nadrzędnymi czynnikami smaku w winogronie są węglowodany, kwasy oraz polifenole. Te trzy związki dają winu trzy z pięciu bazowych smaków: słodki, kwasowy i gorzki. W jakimkolwiek lub też razie, istnieje wielka ilość substancji w winogronach, jakie gwarantują smak. Substancje te są bieżące w znikomych liczbach (ocenianych niekiedy w milionowych fragmentach). Wszelkie te substancje dają gronom charakterystyczny smak, określany, jako smak istotny. Smak podstawowy cechuje każdą formę winorośli. Większość składników smakowych odnajdują się położone w wewnętrznej części skórki grona. Właśnie dlatego istotne jest, aby tłoczenie zaprzątało znaczącą pozycję w procesie zapewnienia podstawowego smaku każdemu winu – wina. Wypada rozróżnić pomiędzy aromatem a bukietem. Aromat jest reprezentatywnym zapachem wywodzącym z zastosowanej odmiany winorośli, podczas kiedy bukiet jest charakterystycznym zapachem sposobu produkowania wina. W ten sposób, na przykład, dwa wina z tego samego grona mają ten sam aromat, jakkolwiek odmienny bukiet.
1. Portfolio
3. Sprawdź teraz
4. Poradnik
5. Więcej informacji